HOME DESPRE NOI INSCRIERE FOTO VIDEO CONTACT    

SPORT ARENA te invita la SPORT IN PARC


Pledoarie pentru sport
De ce?

Fiindca practicarea exercitiului fizic nu ar trebui sa fie privilegiul unei minoritati, ci un obiectiv si o necesitate pentru fiecare individ, un factor in dezvoltarea umana. Generatiile de copii din zilele noastre se confrunta cu cea mai grava epidemie de obezitate din istoria omenirii. E mult mai ieftin pentru noi toti sa promovam practicarea sportului decat sa platim costurile care rezulta din tratarea bolilor cauzate de sedentarism. Sportul si exercitiul fizic aduc beneficii in plan fizic, biologic, psihologic si social si practicarea lor este importanta atat la nivel terapeutic, cat si la nivel preventiv. Sportul este o alternativa la stiluri de viata daunatoare sanatatii si un mijloc de a ne largi reteaua de relatii sociale. Militam pentru combaterea sedentarismului si pentru impunerea importantei practicarii sportului si a exercitiului fizic pentru sanatatea si calitatea vietii comunitatii.

Fiindca sportul ne face altruisti, creeaza modele comportamentale pozitive si releva importanta exercitiului, a rabdarii si perseverentei ca factori in dezvoltarea personala. Exercitiul fizic, mai ales cel in aer liber – cel pe care noi il promovam prin aceasta initiativa – previne si reduce stresul, imbunatateste imaginea de sine, sporeste increderea si creativitatea, contribuie la dezvoltarea spirituala. In plan fizic, imbunatateste functionarea aparatului cardiovascular, a sistemului muscular si imunitar.


Ce propunem?

Turnee doi la doi de baschet, fotbal si tenis cu piciorul, organizate sub forma unui triatlon. Echipele vor fi formate din patru persoane, participantii avand sansa sa decida care doi dintre ei vor juca fotbal, care baschet etc. Se va califica in faza urmatoare echipa cu minim doua victorii, din trei posibile. Fiindca suntem adeptii unei atitudini nediscriminatorii si pentru noi conteaza sportul ca activitate, nu genul lui, vrem sa fim primii care va ofera sansa coabitarii - fotbalisti si baschetbalisti la un loc. Noua ne plac ambele si nu vrem sa fim nevoiti sa alegem intre ele.

Turneele se vor organiza pe perioada weekend-ului, in parcurile Tineretului, Herastrau si Carol. Inscrierea este gratuita. Categoriile de varsta sunt -/+18, masculin si feminin. Vor fi concursuri speciale inedite, multe prilej de distractie atat pentru participanti, cat si pentru public. Mai multe nu va spunem, dar trebuie sa ne credeti pe cuvant ca avem imaginatie. Va fi muzica. Vor fi, logic, si premii. Cel mai important, acordat in aceeasi masura invingatorilor si invinsilor, va fi sansa de a face sport gratis. Si, fiindca unii vor merita, cel putin din punct de vedere al performantelor, mai mult decat altii sa fie rasplatiti, primele trei locuri de la fiecare categorie si primul loc de la concursuri vor primi, in plus, premii in echipamente sportive.

Pe scurt, va fi distractie, soare, competitie, vor fi castigatori, dar si invinsi. Vor fi de toate. Iata si programul.


Ce urmarim?

Sa ne petrecem weekend-urile si altfel decat la shopping in mall. Sa ne petrecem timpul in aer liber si altfel decat plecand din Bucuresti. Sa ne intalnim cu prietenii si altfel decat in baruri, pe Messenger, hi5, Facebook sau Twitter. Sa ascultam muzica si altfel decat in discoteci. Sa ne recapatam parcurile. Ne place competitia, dar si sa invatam de la cei mai buni decat noi. Ne place sportul, cu tot cu oboseala de dupa un meci greu, dar si implinirea pe care ti-o da o victorie.

Vrem sa fim sanatosi. Vrem sa avem posibilitatea sa alegem cum ne petrecem timpul liber. Nu vrem sa fim constransi nici de lipsa de timp, nici de factorul financiar. Vrem sa avem dreptul sa alegem cum sa ne traim viata.
Sport in Parc   Facebook    Youtube
Proiect sustinut de
Copyright Sport in Parc 2010. Toate drepturile rezervate